JA, JEG LAVER ADVERTORIALS

Jeg er ved at forberede mig på et møde med en ny kunde, der gerne vil have lavet en advertorial. En advertorial er en annonce udformet som en artikel og ofte bragt sammen med det redaktionelle stof i et medie. Det skal dog fremgå, at der er talte om betalt stof.

Nogen journalister viger udenom at lave den slags stof, men for mig at se er der ikke den store forskel. Som journalist går jeg til opgaven på samme måde, som jeg vil gå til en hvilken som helst anden artikel. Jeg møder op hos kunden og medbringer min nysgerrighed og åbne sind og stiller de samme spørgsmål, som jeg ellers ville stille. Jeg har selvfølgelig de positive briller på, men jeg mener, at det både er i kunden og læserens interesse, at historien bliver nuanceret og kommer godt rundt om emnet. Hvis den færdige advertorial maler et for lyserødt billede af virksomeden eller produktet, står læserne af. Jeg synes, det er bedre at finde den gode historie om virksomheden og gennem dem fortælle, hvor dygtig virksomheden i øvrigt er.

Jeg har lavet adverorials for velgørende organisationer, medicinalfirmaer og diverse butikker og firmaer. De har været bragt i lokalaviser, ugeblade, og senest har jeg lavet en advertorial til Jyllands-Posten for murermester Michael Bruhn i Brabrand. Udover at være en dygtig murer har Michael Bruhn også selv en god historie. Han rejste som ung til Aarhus kun medbringende sin guitar og drømmen om at blive rockmusiker. Det blev han ikke, men han blev murer og vinder i dag priser for sit håndværk. Jeg er sikker på, at den historie husker kunderne, når de om et halvt år har brug for en murer, og derved husker de også ham.

Jeg har også udtalt mig om advertorials i en artikel  i Journalisten – journalisternes fagblad.

Freelancejournalist Vibeke C. Larsen har mange års erfaring i at lave advertorials, pr og pressemeddelelser

Foto: HELENE BAGGER

Har din virksomhed brug for storytelling i form af en advertorial? Kontakt mig for en uformel snak og mere info.

Share This:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>