NYT LIV

Min hjemmeside har længe levet et stille og ensomt liv, og det vil jeg forsøge at rode bod på. Jeg har – indrømmet – haft lidt berøringsangst overfor det her WordPress, og svedperlerne er sprunget frem på min pande, når jeg har logget på. Nu har jeg imidlertid takketvære mit fine medlemskab af Journalistforbundets Freelancegruppe været på kursus i WP og lært en masse fine tricks til, hvordan jeg kan puste lidt liv i min side. Jeg vil fremover skrive lidt om min gøren og laden.

Talenternes By

Jeg har for femte år været så heldig, at produktionen af uddannelsesavisen Talenternes By landede på mit skrivebord. Jeg brugte to tætpakkede dage på at interviewe unge på uddannelsesinstitutionerne i Lyngby, mens min gode kollega Henrik Holst fotograferede. Jeg bliver altid så glad, når jeg laver de historier, for jeg møder så mange søde og begavede unge mennesker med masser af initiativ og planer for fremtiden. måske er der alligevel nogen til at betale for vores folkepension, når vi kommer dertil? Talenternes By kommer som indstik i lokalavisen Det Grønne Område i begyndelsen af januar og bliver delt ud på skoler i området.

Aarhus VVS- og Blikkenslagerlaug

Før julefreden sænker sig over den lille freelancebix, skal der laves en pressemeddelelse for Aarhus VVS- og Blikkenslagerlaug, som er en af årets nye kunder. Jeg er så heldig, at jeg sidder på byens bedste freelancekontor, og da VVS’erne ringede til os for at få hjælp til PR, fik jeg opgaven. Umiddelbart aner jeg intet om VVS-arbejde, og jeg beskæftiger mig normalt heller ikke med lobby-arbejde, men det fede ved at være fri fugl er netop, at man bliver kastet ud på ukendt vand. VVS’erne var meget fortørnede over et lovforslag, der ville tillade andre faggrupper at bevæge sig ind på deres område. Jeg lavede pressemeddelelser og hev fat i lokale folketingsmedlemmer for at tale VVS’ernes sag. Min dygtige kollega tegneren Natalie Hanssen lavede en illustration, som på humoristisk vis viste problemstillingen. VVS’erne fik en del omtale blandet andet i byggeriets blad Licitationen.

Visit Vesthimmerland

Fotografering af Hee Welling på Løgstør Strand af Betina Fleron Hede

Hårdt arbejde at lave magasinet for Visit Vesthimmerland. Her fotograferer Betina Hee Welling en kold juledag på stranden ved Løgstør

En anden af årets andre nye kunder er Visit Vesthimmerland. Min gamle Ude og Hjemme-kollega fotografen og nu også turistmedarbejder Betina Fleron Hede hev mig ind til et spændende projekt. Vi skulle sammen lave et turistmagasin for egnen, men ikke bare et magasin, der fortalte om de lokale seværdigheder, nej, ambitionen var at lave et fedt magasin fyldt med gode billeder og artikler om spændende mennesker, der havde en tilknytning til området krydret med historier om gastronomi, natur og serværdigheder. Udover at køre Vesthimmerland tyndt tog vi både til London og København for at få de rigtige mennesker i tale. Det blev til en række spændende møder med tidligere vesthimmerlændige som designeren Peter Jensen, møbeldesigneren Hee Welling, kunstner og fundraiser for SMK Hanne Støvring, indretnings-guru Louise Dorph-Petersen, fitnessdronning Michelle Kristensen og ikke mindst dynekongen Lars Larsen, der stod i spidsen for det store golfstævne Made in Denmark, som trak en masse golfentusiaster til Gatten i Vesthimmerland i august. Vi lavede to magasiner – et om hele området og et om byen Aars. 

Share This:

One comment on “NYT LIV

  1. Smadder godt Vibsen, og her er en lille hilsen fra mig på din side:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>